«Військові пенсіонери залишилися без підтримки держави, і це ганьба», — вважає лідер Опозиційного блоку Юрій Бойко. «Були різні обіцянки, але підвищення пенсій для військових пенсіонерів не провели. Відповідно до законодавства та постанови Кабміну, якщо збільшується зарплата діючим військовослужбовцям, то уряд одразу повинен провести перерахунок пенсій військовим пенсіонерам», — зазначив народний депутат.

Проте цього разу, зауважив Ю. Бойко, зарплату підняли не урядовою постановою, а наказом міністра оборони. «Використовуючи цю бюрократичну зачіпку, вони не надали довідку до Пенсійного фонду і не провели перерахунок пенсій колишнім військовослужбовцям», — наголосив парламентарій.

Фракція Опозиційного блоку звернулась із запитом до Генерального прокурора щодо оцінки дій уряду. «Ми також подали заяву до суду, щоб уряд перерахував і виплатив пенсії військовим пенсіонерам», — цитує слова Ю. Бойка прес-служба партії.

За словами депутата, сьогодні практично весь державний бюджет побудовано за рахунок пенсіонерів, особливо військових. «Ми будемо допомагати цим людям і захищати їх. Потрібно допомогти їм, щоб вони відстояли свої права», — підкреслив Юрій Бойко.