Остаточну версію концепції реконструкції парку імені 900-річчя Луцька презентували в конференц-залі ЦНАПу. Її на розсуд керівників міста, громадськості, журналістів представив молодий архітектор-урбаніст Роман Литвин.

— Парк буде інклюзивним і комфортним для всіх, — зауважує архітектор. — У ньому обійдеться без бруківки та асфальту. Пропонуємо м’який гравійний матеріал, декінг (дошка), сенсорні доріжки та спецпокриття в спортивних зонах та дитячих майданчиках.

Ми реконструюємо шість містків, спорудимо п’ять нових. Укладемо 3,5 кілометра велосипедних доріжок.

За підрахунками фахівців, парк обслуговує мікрорайон із населенням майже 50 тисяч чоловік. Загальна його площа 18,6 гектара, водяного плеса — 2,29 га. Щодо ставків, які живить річечка Сапалаївка, то їх розчистять і поглиблять.

— Для занять бігом і спортивною ходьбою плануємо кругові маршрути від 0,5 до трьох кілометрів. Розмістимо в парку два громадські туалети з врахуванням потреб людей з інвалідністю. Маємо намір встановити на воді каскадний амфітеатр. Максимально будуть збережені зелені насадження. Реалізувати проект передбачено протягом трьох років, — інформував Роман Литвин.

Волинська область.