Грецька команда АЕК почала цілеспрямовану підготовку до матчів з київським «Динамо» в 1/16 фіналу Ліги Європи. Тренер АЕК Дімітріс Меліссанідіс навіть знайшов кваліфікованих «розвідників», які уважно стежитимуть за тренуваннями й усіма контрольними матчами киян на їхньому другому тренувальному зборі в іспанській Марбельї. Особливу увагу він попросив приділити пошуку слабких місць в обороні «Динамо». Крім того, Меліссанідіс уже повідомив своїм гравцям, що команда за загальну перемогу над динамівцями у двох матчах і вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи отримає мільйон євро.
Грецький електронний портал gazzetta.gr зазначає, що така винагорода за перемогу у вирішальних матчах у грецькому клубі не рідкість. Торік за перемогу над «Брюгге» у кваліфікації Ліги Європи футболісти АЕК одержали 500 тисяч євро преміальних, а за вихід до весняної частини єврокубків їм пообіцяли премію в розмірі 300 000 євро. Але погодили виплату цього бонусу із проходженням динамівського бар’єра в 1/16 фіналу. У разі невдачі у двох іграх з «Динамо» футболісти не отримають ні мільйона, ні раніше обіцяних 300 тисяч євро. Стимул дуже серйозний, тому греки постараються вже у першому матчі з «Динамо», який відбудеться в Афінах 15 лютого, забезпечити собі успіх у двораундовому поєдинку. АЕК розраховує й на підтримку своїх шалених фанатів, які до останньої хвилини матчу женуть своїх улюбленців в атаку. Матч у відповідь відбудеться 22 лютого в Києві.
Нагадаємо, що у складі грецького клубу АЕК виступає колишній центральний оборонець «Шахтаря», «Барселони», «Дніпра» і збірної України Дмитро Чигринський. На початку січня він знову дістав травму й пропустив кілька тренувань, але вже відновився і почав займатися у загальній групі гравців. Тренерському штабу збірної України буде цікаво поспостерігати за його діями на полі проти киян. Дмитро дуже старатиметься, щоб на нього звернули увагу. Він не приховує, що мріє отримати новий виклик до головної команди України, хоча й розуміє: на позицію центрального оборонця у тренерів збірної великий вибір.

Олександр БІЛИК.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.