Луганщина зустріла визволеного з полону «ЛНР» земляка Анатолія Костеннікова. На залізничному вокзалі у Рубіжному зібралися люди, щоб привітати колишнього бранця. На рідній луганській землі Анатолія зустрічав очільник області Юрій Гарбуз. Він зізнався, що «емоції від цієї зустрічі неможливо передати словами». Та найбільше, напевно, був схвильований Анатолій: «Я радий вдихнути це повітря! Я радий бачити обличчя вільних людей! Так скучив за українською мовою, якою там забороняли говорити!».

Голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз вітає Анатолія Костеннікова на рідній землі.

Фото прес-служби ОДА.

Анатолія заарештували, коли він їхав до рідних у Первомайськ. Побачили в ньому «агента». Били, катували, потім передали до «МДБ ЛНР», а далі без слідства і доказів, лише на підставі вибитих тортурами та залякуванням свідчень засудили «за зраду Батьківщини» і дали 13 років в’язниці суворого режиму. За чотирнадцять місяців полону Анатолій бачив багато горя. Каже, таке забути неможливо...
У Рубіжному Анатолію дали житло і працевлаштували за спеціальністю (він — лікар швидкої допомоги з 35-річним стажем), забезпечили всім необхідним. З обласного бюджету виділили матеріальну допомогу.