Учора завершився дводенний робочий візит міністра закордонних справ України до Французької Республіки. Під час поїздки очільник зовнішньополітичного відомства спільно з дипломатам нашого посольства, зокрема, відвідали Наукове товариство ім. Шевченка в місті Сарсель.

Також Павло Клімкін поклав квіти до місця поховання генерального секретаря міжнаціональних справ, а потім міністра закордонних справ Української Народної Республіки у вигнанні Олександра Шульгіна (на знімку). «Україна, коли стане вільною, мусить увійти до складу Європейського Союзу, оскільки він буде існувати», — згадав при цьому міністр слова О. Шульгіна.

Окрім того, у програмі візиту — зустріч із міністром Європи та закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном. На момент верстки номера деталей переговорів відомо не було. Очікувалося, що однією із головних тем розмови стане можлива зустріч у «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ на полях Мюнхенської конференції з безпеки, яка відбуватиметься з 16 по 18 лютого. Раніше український міністр повідомляв, що попередньо перемовини заплановано на 16 лютого.

Нагадаємо, що на початку січня очільник німецького міністерства закордонних справ Зігмар Габріель підтримав ідею проведення зустрічі в «нормандського форматі» в Мюнхені в лютому.

Фото зі сторінки МЗС України у Твіттері.