Медичне обладнання для лікування дітей з вадами зору передали Вінницькій обласній дитячій лікарні учасники всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».
Медичний заклад отримав у подарунок апарат для відновлення зору «Амбліокор» та два апарати для лікування і стабілізації короткозорості «Струмок» загальною вартістю майже 300 тисяч гривень. Їх придбано за кошти, зібрані в області торік під час згаданої акції.
— Загалом мешканці краю пожертвували з власних заощаджень 297 тис. 452,11 грн, — зазначила під час прес-конференції представник всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Тетяна Гладкевич. — Це другий результат серед регіонів нашої держави. Суми внесків різні — від однієї гривні і більше. Особливо вражає, коли коштами діляться діти і люди похилого віку.
За інформацією пані Гладкевич, за весь час проведення акції, що триває уже 12 років поспіль, вінничани зібрали майже чотири мільйони гривень. За ці кошти придбано обладнання для лікування цукрового діабету, серцевих хвороб, відновлення зору, а також укомплектування реанімаційного відділення Вінницької обласної дитячої лікарні. Як стверджує співрозмовниця, лікування на цьому обладнанні проводиться безплатно. Такою є умова благодійників під час його передачі медикам.