У Луцьку відбулося пікетування представниками ВО «Свобода», «Народного контролю» та «Правого сектору», ветеранами національно-визвольного руху Генерального консульства Республіки Польща. Учасники (на знімку) протестували проти ухвалення Сеймом цієї країни закону про Інститут національної пам’яті, у рамках якого забороняється «бандерівська ідеологія».

Висловити свою позицію під стіни дипустанови прийшли понад сто активних громадян.
— Мета сьогоднішнього пікету — спонукати президента Польщі Анджея Дуду не підписувати цей закон, — вважає лідер фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік. — Його ухвалення фактично криміналізує «бандерівську ідеологію» у Польщі. Поляки не мають права втручатися у внутрішні справи України.
— Кремль аплодує цим законам, які були ухвалені вночі, — зауважив перший заступник голови облради Олександр Пирожик. — Ми маємо показати Польщі, що в нас є гонор, але він не повинен виходити за межі розумного.
Координатор «Правого сектору» на Волині Роман Грибовський зазначив, що цим законом Польща руйнує відносини з Україною.
Наприкінці оголосили резолюцію зібрання, в якій звертаються до президента Польщі Анджея Дуди, щоб той ветував зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Резолюцію передали консулу Кшиштофу Савіцкі.

Фото інтернет-видання «Волинські новини».