Скелетоніст Владислав Гераскевич проводить останні тренування.
 

Біатлоністка Валентина Семеренко звернула увагу на обледенілу трасу в Пхьончхані.
 

Фото НОК.

У п’ятницю відбудеться урочисте відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея). А наступного дня на старт вийдуть біатлоністки, вони змагатимуться в спринті (7,5 км). На представників саме цього виду ми, як відомо, покладаємо найбільші сподівання.

«Голос України» знайомитиме своїх читачів не тільки з результатами змагань, а й з цікавими подіями довкола них  — на шпальтах газети й оперативно на редакційному сайті в Інтернеті (www.golos.com.ua).

***

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) уперше запросив на Ігри делегацію з Ватикану. Її очолив монсеньйор Мелькор Санчес де Тока, який раніше виступав у сучасному п’ятиборстві. Представники Ватикану взяли участь у зібранні МОК, а також побувають на головному олімпійському стадіоні в Пхьончхані на відкритті Олімпіади.

Санчес де Тока подарував очільнику МОК Томасу Баху і всім південнокорейським атлетам бігові жилети, які використовують ватиканські спортсмени, також відомі як «бігуни Папи».

***

Глава президії Верховної ради КНДР і формальний глава держави Кім Йон Нам побуває на церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані. Його супроводжуватимуть ще два члени делегації і 18 помічників.

Лідер КНДР Кім Чен Ин особисто побажав Республіці Корея вдало провести Ігри. Нагадаємо, що обидві Кореї спільно вийдуть на церемонію відкриття Олімпіади-2018.