У Пхьончхані відбулася традиційна церемонія підняття Державного прапора України. Про це повідомляє НОК України.

Підняття відбулося під акомпанемент гімну України на спеціальному майданчику і зібрало спортсменів і тренерів нашої збірної.

У церемонії участь взяв також мер Олімпійського селища, олімпійський чемпіон і член Міжнародного олімпійського комітету Ю Син Мін.

Урочистості супроводжувалися корейською музикою і сучасними танцями. Понад те, наші олімпійці встигли приміряти традиційні корейські маски.

***

Журналісти інформаційного агентства АР дали детальний прогноз на зимові Олімпійські ігри у Пхьончхані. Згідно з ним, українські атлети на Іграх-2018 посядуть 21—22-ге місце у загальному медальному заліку з одним «сріблом» та двома бронзовими нагородами.

В агентстві прогнозують, що призерами Олімпіади-2018 стануть біатлоністка Анастасія Меркушина, яка отримає «бронзу» в спринті, фристайліст Олександр Абраменко та жіноча збірна в біатлонній естафеті.

При цьому, на думку журналістів, в естафетних перегонах, у яких на минулих Іграх українки вибороли «золото», переможе Німеччина. Цікаво, що саме німкеням «синьо-жовті» програли на етапі Кубка світу в Гогфільцені 10 грудня минулого року, посівши друге місце. Такий показник у наших може бути й у Пхьончхані.

Згідно із прогнозом, перемогу у медальному заліку святкуватиме Норвегія: вона отримає 39 медалей (19-10-10). Друге місце віддають Німеччині (15-7-7), третє — Канаді (14-10-12). Олімпійські атлети з РФ, які виступатимуть у Пхьончхані скороченим складом, фінішують на 10—11-му місці.

***

Кумедний конфуз стався в таборі олімпійської збірної Норвегії в Пхьончхані. Як повідомляє TV2, кухарі команди зробили замовлення за допомогою перекладача Google на 1500 курячих яєць. Однак постачальник помилився з кількістю і замість 1500 яєць привіз 15 тисяч.

«До нас приїхала машина, наполовину забита яйцями, що нас дуже здивувало. На щастя, більшість яєць вдалося повернути. Тепер робитимемо омлети, варитимемо яйця, готуватимемо лосося з яєчнею. Сподіваюся, нам доведеться готувати багато цукрового печива, адже ми його даємо спортсменам за здобуті медалі», — повідомили норвезькі кухарі.