Подружжя німецьких пластичних хірургів Клаус Екснер та Б’янка Байкан-Екснер протягом тижня на базі Львівського опікового центру спільно з українськими колегами прооперували 17 пацієнтів із складними вадами з 14 областей України. Ще 52 пацієнтам було надано фахові консультації.
Як розповіли у міській раді, це вже дев’ятий візит відомих німецьких лікарів до Львова. Завдяки цій співпраці пацієнти з Вінницької, Одеської, Чернівецької, Дніпропетровської, Харківської, Сумської та інших областей отримали безплатну медичну допомогу, а львівські медики з 8-ї лікарні освоїли та запровадили у практику нові види пластичних реконструктивних втручань.
Одинадцять операцій було зроблено з позбавлення від вроджених та післяопікових птозів верхніх повік, три — з реконструкції вуха, дві — з усунення доброякісних утворень зі шкірною пластикою.
Протягом дев’яти візитів до Львова за п’ять років з участю німецьких пластичних хірургів зроблено 170 операцій та проконсультовано 540 пацієнтів. Подружжя Екснерів, як правило, при виборі пацієнтів надають перевагу малозабезпеченим родинам і беруться за найважчі операції.