Майже двісті тисяч гривень, необхідних для проведення чергової ребальзамації тіла хірурга зі світовим ім’ям Миколи Пирогова, у повному обсязі нададуть з обласного бюджету.
— Ми виділимо всю необхідну суму, що її заявили у Вінницькому національному медуніверситеті, — зазначив директор департаменту фінансів Вінницької ОДА, депутат облради Микола Копачевський. — Замовники і виконавці робіт порахували все до копійки — вартість реактивів, проведення МРТ, рентгену та інших заходів, передбачених процедурою.
Посадовець уточнив, що виконуватимуть роботи науковці Вінницького медуніверситету із залученням фахівців з деяких інших вишів нашої країни. За його словами, рішення про виділення коштів на ребальзамацію депутати облради розглянуть на позачерговій сесії 16 лютого нинішнього року. Розпорядження про її проведення уже підписав голова Вінницької облради Анатолій Олійник.
Тим часом в Одесі на заклик професора тамтешнього медуніверситету Світлани Галич організували добровільний збір коштів серед медичної спільноти. Номер рахунку, на прохання «Голосу України», повідомила науковець названого вишу Оксана Пастернак.
ГО «Фундація лікарів та пацієнтів «Кардіостім», поточний рахунок: філія — Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 328845, р/р 26004300991706, ЄДРПОУ 33312563 Призначення платежу: благодійна допомога — Пирогов М. І.

Вінницька область.