«На одну вакансію на Рівненщині претендують 12 безробітних. Попри це, фахівців не вистачає. Дедалі більше роботодавців звертаються до нас у пошуках працівників. А все тому, що багато людей їдуть на роботу за кордон. На Рівненщині не вистачає електрозварників, токарів, водіїв, швачок, працівників торгівлі», — повідомив, інформуючи про підсумки роботи у 2017-му, директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.
Минулого року Рівненська служба зайнятості працевлаштувала 34,8 тисячі людей: 559 осіб з інвалідністю, 672 учасників АТО та 60 переселенців. Та, незважаючи на це, в області безробітних — 11,6 відсотка.
Торік Державна служба зайнятості запровадила сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг Служби, зокрема, й через Інтернет. Це і електронна черга, послуга відео-резюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями. З 1 лютого працює новий сайт Державної служби зайнятості, який дає змогу зручно та швидко шукати вакансії, відкрита «гаряча лінія».
У 2017-му в Службі розпочалася реорганізація, і у цьому році буде продовжено цей процес — Центри зайнятості перетворюються на сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг. Активно запроваджується профілювання безробітних для попередження ризиків довготривалого безробіття; запроваджується соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту; проходить осучаснення технології надання профорієнтаційних послуг та впровадження інтернет-платформи Державної служби зайнятості з профорієнтації.

Рівне.