Сьогодні у Пхьончхані (Республіка Корея) запалає вогонь зимової Олімпіади-2018. На параді відкриття Державний прапор України нестиме олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна.
До речі, наші біатлоністки завтра першими з українських спортсменів — учасників Ігор — вийдуть на старт. Вони візьмуть участь у спринтерських перегонах на 7,5 кілометра. І нехай їм, як і всій нашій команді, щастить.

***

А першими боротьбу за нагороди на Олімпіаді почали 7 лютого представники керлінгу в дисципліні дабл-мікст. У центрі з цього виду спорту у Каннині в стартовому раунді групового туру зустрілися вісім команд: спортсмени США виявилися сильнішими за олімпійських атлетів з Росії, Норвегія обіграла Канаду, Швейцарія розібралася з Китаєм, а господарі льоду здобули впевнену перемогу над фінами. Наступний раунд відбувся вчора. Це лише попередні змагання, боротьба за медалі — ще попереду.

***

На офіційному сайті Міжнародної федерації хокею (IIHF) опублікували зображення всіх комплектів ігрової форми учасників чоловічого і жіночого олімпійських турнірів.
Зазначимо, що в чоловічих змаганнях участь візьмуть 12 збірних: Канади, США, Швеції, РФ, Фінляндії, Чехії, Швейцарії, Словаччини, Норвегії, Словенії, Німеччини та Південної Кореї.
У жінок боротимуться 8 команд: Канада, США, Фінляндія, Швеція, Японія, Швейцарія, РФ і об’єднана збірна КНДР і Республіки Корея.

 

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.