У стінах клубу книголюбів і шанувальників мистецтва «Літературно-музична вітальня «Свічадо» збираються небайдужі до літератури, музики та мистецтва жителі району. Нещодавно «свічадівці» відзначили ювілей — 35 років!

Сценарій свята підготувала голова клубу Світлана Михайлівна Причиненко. Вона була і ведучою заходу. Гостей зустрічало «дерево бажань». Кожен, хто заходив, писав на папері побажання і прикріпляв на гілочки. Натомість отримував символічну перепустку на свято у вигляді логотипа «Свічада».

Світлана Михайлівна декламувала вірші класиків, провела конкурс на знання творів з української та зарубіжної літератури. Переможці отримали власноруч виготовлені сувеніри.

Завідувачка читального залу книгозбірні Світлана Валентинівна Савчук ознайомила з історією клубу, його традиціями. А на великому моніторі в цей час демонстрували цікаві фотознімки.

Із 35-річчям «свічадівців» привітав спеціаліст відділу культури і туризму РДА Олег Васильович Коломоєць.

Засновниця клубу Валентина Петрівна Полторацька згадала, як зароджувалася вітальня, говорила про видатних людей, які її відвідували.

Конкурсами і шарадами розважала присутніх член вітальні Маргарита Євгеніївна Родіонова. Оптимізму та настрою додала давній член клубу Тамара Іванівна Сидоренко. Жінка прочитала власні гуморески.

Із віршами місцевих поетів ознайомили учениці спеціалізованої ЗОШ «Інтелект» Євгенія Шевченко та Руслана Єрьоменко.

Завершальним етапом свята були музичні номери. Блискучою грою на фортепіано потішив дует подружжя Олександра та Маргарити Родіонових. Чудову композицію підготували піаністка Галина Балута та скрипалька Алла Мовчан...

Більмацький район

Запорізької області.

Світлина зі свята автора.