Жителі Болграда і Болградського району зібрали гроші на термінову операцію на серці, врятувавши життя учаснику бойових дій, ветерану Збройних Сил України Сергію Вулпе.

Друзі, колеги, колишні товариші по службі, однокласники, земляки збирали гроші й, на щастя, встигли.

На реанімобілі військового доправили в Одесу, де в обласній лікарні професор Юрій Карпенко провів складну п’ятигодинну операцію, імплантувавши пацієнту трикамерний електрокардіостимулятор з функцією дефібриляції. Пізніше зробили коронаграфію.

Ще одну операцію треба буде зробити через півроку.

В 15 років С. Вулпе вирішив, що його життя буде пов’язане з військовою службою і став «сином полку». Після досягнення 18 років — солдатом. Потім повернувся в Болград, де служив у повітряно-десантній дивізії майже до пенсії. На його рахунку понад 130 стрибків, він побував у багатьох гарячих точках нашої планети. У його пам’яті — конфлікт у Нагорному Карабаху. Пізніше він був учасником миротворчих операцій в Африці та Іраку.

Повернувшись з Іраку, Сергій продовжив службу в Миколаївському полку. Саме там при проходженні ВЛК в 2006 році вперше пролунав невтішний діагноз, і не один: кардіоміопатія, ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність.

Лікарі заборонили старшині продовжувати службу, він був звільнений за станом здоров’я. З кожним роком стан погіршувався. 12 років по 3—4 рази на рік доводилося лягати в госпіталь, але покращення було дуже нетривалим.

Незважаючи на свій стан, він брав участь у виступах духового оркестру міського Будинку культури — грав на тромбоні, допомагав колегам. Вони одними з перших прийшли на допомогу, коли, зрозумівши, що грошей, зібраних усією родиною, не вистачить, Сергій звернувся до людей по допомогу.

— Тепер мені набагато краще, серце працює, як годинник, ні задишки, ні болю немає. Величезне всім спасибі, я живий завдяки вам. Хочу сказати всім, хто опинився в складній ситуації, не треба соромитися, просіть допомоги, не треба зневірятися. Простим людям сьогодні дуже важко оплатити лікування. Просіть і допомагайте, якщо просять. Усім миром ми можемо зробити великі справи! — такі слова вимовив Сергій у відеозверненні до земляків.

Одеська область.