У Полтаві презентували обласну виставку кращих робіт учасників двох конкурсів юних художників, які навчаються у спеціалізованих мистецьких навчальних закладах.
Перший із них присвячений Шевченківським дням і є, власне, регіональним етапом Всеукраїнського творчого змагання. Тож його остаточні підсумки підбиватимуть пізніше у столиці нашої держави. Хоча вже зараз можна сказати з певністю, що на перемогу в цьому змаганні претендуватимуть і юні таланти з Полтавщини.
Водночас конкурс «Герої сьогодення — очима дітей» мав обласний статус. Представники журі переглянули 94 роботи і вже визначили лауреатів. Переможцями та призерами стали 23 учасники. Серед них названо двох володарів гран-прі. При цьому дорослі митці, котрі оцінювали доробок юних колег, відзначили не лише підвищення рівня вправності останніх у техніці малювання.
Прикметою останнього часу стає прагнення художників-початківців із юних літ заглиблюватися у цілком «дорослі» теми, виявляти свій патріотизм і активну життєву позицію. Про це більш ніж виразно свідчить малюнок чотирнадцятирічної учениці Решетилівської дитячої школи мистецтв Еліни Снитки «Аміна Окуєва. Життя після життя», котрий здобув гран-прі конкурсу (на знімку).

Фоторепродукція автора.