Це дасть змогу подовжити в Дніпрі проспект Яворницького від Монумента Слави приблизно на 550 метрів, розповів керівник проекту Вадим Козлов.

На знімку: таким бачать новий житловий комплекс творці проекту.

За його словами, ідея будівництва пішохідної частини над набережною з’явилася ще 1990 року. Саме тоді дніпропетровські архітектори Леонід Супонін, Ігор Задоя і Вадим Козлов розробили і в 1991-му запропонували свій проект. Він включав будинок-міст, по якому було прокладено пішохідну частину, а під нею розміщено станцію метро. Але до будівництва справа так і не дійшла.
Проте ця ідея продовжувала хвилювати фахівців. Її підхопив іспанський архітектор Рікардо Бофіль-молодший, запрошений для забудови прибережної частини, і його колега Вадим Козлов. Спільна робота вилилася в проект Bartolomeo Resort town, який передбачає будівництво п’яти висотних будівель, об’єднаних стилобатною частиною. Проект уже пройшов усі погодження і затверджений як робочий. У травні 2017 року він був представлений широкому загалу, а в серпні розпочалося його втілення в життя. На цей час в одній з п’яти веж комплексу вже збудовано чотири поверхи, ще для однієї залито фундамент.
Здати їх в експлуатацію заплановано наприкінці 2018-го. Але проект самого будинку-мосту через нормативні і юридичні тонкощі не було затверджено, хоча місце для його приєднання до комплексу передбачено. І тепер, за словами Вадима Козлова, усі перешкоди подолано і ніщо не заважає його появі. Залишилося «пройти» містобудівну раду.
Довжина будинку-мосту становитиме приблизно 550 метрів, зверху буде прокладено пішохідну алею, під нею буде розміщено комерційні приміщення. Висота над набережною становитиме 10 метрів, для спуску та підйому на початку і в кінці пішохідної частини будуть розташовані ліфти.
Доля проекту вирішиться в лютому-березні на найближчій містобудівній раді.

Фото надане автором.