Восьмикласник Артем Шевчук із села Рахни Гайсинського району отримав першу у своєму житті нагороду — нагрудний знак «За доблесть і звитягу». Це — відомча відзнака Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України. Хлопець врятував з-під криги свого 4-річного братика Максима, який, з’їжджаючи з гірки на санчатах, опинився на льоду і потрапив в ополонку. Про вчинок підлітка йшлося на підсумковій колегії Головного управління ДСНС України у Вінницькій області.

Артем Шевчук отримав нагороду
з рук однофамільця, керівника ДСНС у Вінницькій області
Руслана Шевчука (крайній праворуч),
поруч заступник міського голови Вінниці
Сергій Тимощук.

«Шевчук — прізвище відважних», — сказав керівник рятувальників Вінниччини Руслан Шевчук і міцно потис сміливцю руку, вручаючи нагороду. Учасники колегії привітали Артема щирими оплесками. Хлопець зніяковів від такої уваги. Невдовзі заспокоївся і вже сам аплодував своїй односельчанці Юлії Швець, яка отримала таку само нагороду. Вона, завідувачка сільського фельдшерсько-акушерського пункту, надала першу медичну допомогу постраждалій дитині. Робила це за підтримки ще однієї жительки села Вероніки Носкової. Після того фельдшер власним автомобілем доправила непритомну дитину до Гайсинської центральної райлікарні. Через тиждень хлопчик повернувся додому.
Як повідомив керівник прес-служби управління ДСНС в області Олександр Кутовий, кандидатуру Артема Шевчука подали на участь у всеукраїнській акції «Герой-рятівник року», що її традиційно проводить Держслужба з надзвичайних ситуацій України.

Фото з сайту управління ДСНС у Вінницькій області.