7-річний Захар Лісковий (на знімку), що мешкає з батьками в США, став відомий після того, як виступив із відеозверненням до укладачів британській енциклопедії «1000+ наукових фактів» (видавництво Miles Kelly). В енциклопедії було зазначено, що найбільший у світі літак АН-225 «Мрія» — російський. «Уявіть собі, яким я був здивованим, коли побачив, що найбільший літак у світі — російський АН-225 «Мрія». Це твердження неправдиве. Так, найбільший літак у світі — АН-225 «Мрія», але це український літак, а не російський!» — обурився хлопчик.

Відеозвернення Захара розмістив «Голос Америки». Ролик зібрав величезну кількість схвалень. Відгукнувся на нього навіть Президент України Петро Порошенко. Відреагувало і британське видавництво та надіслало Захару електронного листа: «Ми дякуємо нашому гострозорому 7-річному читачеві за те, що помітив помилку в одній із наших енциклопедій. Ми швидко відреагували і виправили це в тексті для наступного накладу. Ми, звісно ж, не хотіли нікого образити цим фактом і вітаємо можливість зробити поправки». 

Тато хлопчика  Сергій Лісковий вважає: дуже важливо, що його син зміг переконатися, що навіть мала дитини за підтримки людей може щось змінити.

7-річний хлопчик захоплюється програмуванням і хоче в майбутньому підкорити Кремнієву долину. На запитання «Голосу Америки»: «Про що найбільше мріє зараз?» Захар відповів: «Щоб війна закінчилася в Україні».

Скріншот з сайту «Голос Америки».