Футзал. Любляна (Словенія). Тут завершився чемпіонат Європи. У фінальному поєдинку зійшлися збірні Португалії та Іспанії.
Португальці за всю свою історію лише раз наближалися до звання кращої команди Старого Світу — 2010 року вони отримали срібний комплект медалей, поступившись у фіналі саме іспанцям. Натомість збірна Іспанії сім разів із десяти можливих виборювала континентальне «золото», при цьому двічі ставала найсильнішою в світі.
Головна зірка збірної Португалії — Рікардіньо — вже на першій хвилині скористався «обрізанням» іспанців і відкрив рахунок. Лише до кінця першого тайму Іспанія змогла відновити статус-кво, а вже в другій двадцятихвилинці вийшла вперед. За півтори хвилини до кінця матчу підопічні Жорже Браcа зробили рахунок рівним — 2:2.
Гра перейшла в овертайм. Перші п’ять хвилин минули в рівній боротьбі, а ось на початку другої п’ятихвилинки через травму майданчик залишив лідер португальців Рікардіньо. Все йшло до серії пенальті, але долю протистояння і чемпіонського звання вирішив зайвий фол збірної Іспанії, пенальті за який за 55 секунд до кінця зустрічі з 10 метрів реалізував Бруну Коельо, оформивши дубль — 3:2.
Рікардіньо визнали кращим гравцем турніру. З сімома м’ячами він також став кращим бомбардиром Євро-2018.
Збірна України брала участь у чемпіонаті. Вийшла з групи, але у чвертьфіналі мінімально поступилася команді Іспанії — 0:1.