Після новорічного «сміттєвого» скандалу заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко в соцмережі докладно пояснив, чому необхідно терміново замінити сміттєперевізника.
Зокрема, він наголосив на незадовільній роботі нинішнього сміттєперевізника — товариства з додатковою відповідальністю «Дніпрокомунтранс». Йому навіть допомагали грішми, але ситуація тільки погіршилася. Не проводився ремонт контейнерів і техніки. Доводилося для вивезення сміття залучати всіх дорожніх підрядників. Але в зимовий період вони зайняті на розчищенні доріг, і ситуація загострилася знову.
«З огляду на це нами було ухвалено рішення про створення комунального підприємства, яке займатиметься вивезенням ТПВ у місті Дніпро, — повідомив Михайло Лисенко. — Станом на сьогодні завершуються процедури для придбання шести тисяч сучасних контейнерів і 29 сміттєвозів. Комунальне підприємство запрацює в середині травня. До цього часу дуже старатимемося, щоб ситуація більше не загострювалася. Спасибі за розуміння».
Заступник міського голови також пояснив, що КрАЗи та МАЗи  погано себе показують в експлуатації, створюючи проблеми. Тому доцільно закуповувати техніку з далекого зарубіжжя.

Дніпро.