У 2018 році регіони мають завершити реалізацію всіх розпочатих у попередні періоди проектів, які фінансуються за рахунок державних програм та коштів, переданих місцевому самоврядуванню. На цьому під час наради з керівництвом областей наголосив віце-прем’єр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«На 2018 рік регіони отримали істотну державну фінансову підтримку. Якщо говорити мовою цифр, то це 6 мільярдів гривень Державного фонду регіонального розвитку, субвенція на сільську медицину — 5 мільярдів гривень, субвенція на соціально-економічний розвиток — 5 мільярдів гривень, субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад — 1,9 мільярда гривень, освітня субвенція на нову українську школу — 1 мільярд гривень, програма «Шкільні автобуси» — 900 мільйонів гривень, будівництво футбольних полів — 370 мільйонів гривень. Тож кошти на місцях є, справа за вами і якісними проектами. На рівні області ви маєте чітко визначити, як будуть спрямовані кошти і на які проекти», — зазначив Г. Зубко та підкреслив, що вчасна здача об’єктів в експлуатацію — це персональна відповідальність керівників областей.

Віце-прем’єр також повідомив, що за 2015—2017 роки за рахунок державної підтримки в регіонах було реалізовано 4,9 тисячі проектів, а до пріоритетів 2018 року віднесено розбудову мережі первинної ланки медицини в сільській місцевості, новий освітній простір, центри надання адміністративних послуг та центри безпеки громадян, дитячі садочки, інфраструктурні проекти.

Вл. інф.