Різкі коливання на світових фінансових ринках протягом останніх кількох днів не викликають занепокоєння, оскільки економічне зростання достатньо стабільне. 
У цьому переконана директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає «Рейтерс». Водночас вона зазначила, що для запобігання майбутнім кризам, як і раніше, необхідні реформи.
«Я досить оптимістична стосовно ситуації на даний момент. Але ми не можемо сидіти склавши руки й чекати продовження зростання як зазвичай», — заявила глава МВФ. «Я б не піднімала тривоги, але серйозний попереджувальний сигнал необхідний», — додала вона.
Лагард підтвердила прогноз МВФ про те, що світова економіка зросте на 3,9 відсотка цього року й продовжить у тому самому темпі в 2019-му, що, за її словами, є гарним тлом для необхідних реформ. Вона не уточнила, яких саме, але зазначила, що урядам слід перейти до регулювання діяльності.
«Ми повинні передбачити, де буде наступна криза. Буде це тіньовий банкінг чи криптовалюти?» — заявила Лагард.
Нагадаємо, 5 лютого, провідний американський фондовий індекс — Доу-Джонса — обвалився на рекордні 4,6 відсотка; також упали індекси S&P 500 — на 4,1 відсотка, НАСДАК — на 3,78. Падіння тривало й 
8 лютого. Доу-Джонс втратив 4,15 відсотка.