У Дніпрі американська організація TAPS, яка займається підтримкою родин загиблих бійців, проведе зустрічі й круглі столи, щоб поспілкуватися з військовими, котрі повернулися із зон бойових дій в АТО, розповіла депутат міськради Юлія Дмитрова.
«На фінальній стадії перебуває затвердження дати й програми для зустрічі з американською організацією TAPS, що відбудеться в березні. Два дні виділено для проведення круглих столів. Перший — для зустрічі з нашими організаціями, що займаються допомогою родинам загиблих, та із самими родинами. На другий день президент TAPS Бонні Керрол хоче поспілкуватися безпосередньо з військовими, котрі б розповіли про життя після повернення з війни, як проходить реабілітація, соціалізація. Тому необхідно зараз уже сформувати списки бажаючих взяти участь, щоб ми змогли скласти цікаву й корисну програму. Брати участь можуть абсолютно всі жителі міста й України», — повідомила вона.
Також Ю. Дмитрова розповіла про американських гостей. Бонні Керрол — офіцер запасу військово-повітряних сил США у відставці, нагороджена Президентською медаллю Свободи, вдова генерала Тома Керролла, колишній штатний співробітник Білого Дому (за часів президентства Рейгана й Буша), а також президент і засновник TAPS. Керролл заснувала TAPS після смерті чоловіка, який загинув в авіакатастрофі 12 листопада 1992 року. Келі Харпер — віце-президент TAPS, координує роботу з оздоровлення, реабілітації. Вона залучає команду до створення практичних інструментів для виживання, самообслуговування, можливості жити й справлятися з горем і втратою. Свою роботу в TAPS присвятила пам’яті про нареченого, який загинув у бою в Іраку в 2007-му.

Дніпропетровська область.