На вході до парламенту Греції недавно встановили нову систему безпеки й контролю. Її зв’язали з інформаційною базою МВС країни, Європолом та Інтерполом. За лічені секунди комп’ютер обробляє введені в нього дані про відвідувачів, що їх вони повідомляють при оформленні пропуску до вищого законодавчого органу, і видає охороні докладну інформацію про людину, внесену в базу.
За перші 24 години роботи нової системи безпеки охорона парламенту вже затримала двох осіб, які були не в ладах із законом. Один із них не платив податки, числився у боржниках і розшукувався податківцями та поліцією. А другий займався шахрайством на міжнародному рівні й розшукувався Європолом. Грецький остап бендер не очікував, що так легко «проколеться» на вході до парламенту, куди він раніше потрапляв без жодних проблем. Обидва затриманих мали запрошення від різних парламентських партій.
Грецька газета «Катімеріні»,  розповідаючи про нову систему контролю, не повідомила, від імені якої партії до бюро перепусток було спрямовано запити на оформлення вхідних документів для цих людей. Але в кожному разі депутати тепер будуть пильнішими у видачі запрошень людям, яких вони погано знають.