Модернізований територіальний центр надання соціальних послуг, який став одним із найкращих на Закарпатті, урочисто відкрили в селищі Нижні Ворота Воловецького району. Заклад був створений ще в 1998-му й останніми роками функціонував у старому приміщенні з мінімумом зручностей. Починаючи з 2015-го центр суттєво оновили — реконструювали лікувальний корпус та господарську будівлю, встановили нову систему опалення і підігріву води, відремонтували водогін і каналізацію, модернізували інтер’єр тощо.

На знімку: під час відкриття центру.

Наразі його працівники обслуговують понад 1200 одиноких мешканців району, а безпосередньо в лікувальному корпусі повністю на державному утриманні приживають 26 осіб.
Центр урочисто відкрили голова ОДА Геннадій Москаль, голова Воловецької РДА Валентина Рогова, голова Воловецької райради Іван Лопіт, голова бюджетної комісії облради Василь Кошеля, депутат облради від Воловеччини Юрій Гуледза...
Як заявив Геннадій Москаль, зараз це один із найкращих з подібних закладів Закарпаття. «Коли я спитав одиноких літніх людей, як їх годують, вони відповіли: «Чотири рази на день! У таких комфортних умовах, як тут, ми раніше ніколи не проживали». Хочу підкреслити, що відкриття цього чудового центру стало можливим завдяки об’єднанню зусиль різних гілок влади, адже реконструкція фінансувалася й з державного, і з обласного, і з районного бюджетів».
Після урочистої частини пацієнти центру отримали подарунки, а керівники області та району поїхали в село Котельниця й оглянули міст, пошкоджений паводком. Рух через нього відновили, однак бетонні конструкції — у аварійному стані й потребують ремонту. Г. Москаль доручив направити сюди фахівців, які мають розробити проект відновлення переправи.

Фото надане прес-службою ОДА.