Понад три кубометри деревини 80-літніх дубів зрізали на Вінниччині злодії з Рівненщини. Затримати їх вдалося тільки після погоні на відстані 50 кілометрів.

На знімку: одна з метрових колод,
скинута під час втечі зловмисниками
під колеса поліцейського авто.

Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.

Під час переслідування автомобіля «Mercedes Sprinter» поліцейські змушені були застосувати вогнепальну зброю. Щоправда, стріляли в повітря. Злодії на ходу викидали з авто знаряддя крадіжки — пилки, інші інструменти, а потім і колоди деревини завдовжки від одного до півтора метра, а в діаметрі понад 50 сантиметрів. Затримати вдалося двох з чотирьох порушників на території Київської області.
Як розповів начальник Погребищенського райвідділу поліції Володимир Гавриш, повідомлення про крадіжку лісу надійшло о п’ятій годині ранку. Його передав керівник місцевого підприємства «Райагроліс» Олександр Килівник. За його інформацією, у лісі біля села Сніжна невідомі ріжуть ліс. На вказане місце прибула слідчо-оперативна група поліції та група реагування патрульної поліції. «Лісоруби» стали тікати на швидких колесах «Mercedes Sprinter».
— Кубометр деревини цінних порід оцінюється у 30 тисяч гривень, загалом орієнтовні збитки від незаконної порубки становили 115 тис. грн, — зазначив генеральний директор комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Анатолій Іванець.
Нині тривають слідчі дії. За таке правопорушення передбачено покарання штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на такий само строк.