Футбол. Як відомо, київське «Динамо» завтра проведе перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи. В Афінах наш клуб зустрінеться з місцевою командою АЕК, котра йде на другому місці в національному чемпіонаті (47 очок). І лише двома пунктами поступається ПАОКу (Салоніки).
Кияни вирушили до столиці Греції ще у вівторок увечері. Олександр Хацкевич сказав кілька слів про новобранців команди:
— Бойко тільки в суботу приєднався до нас і провів один матч. Поки що ми не знаємо його загального фізичного стану, можна одну зустріч відіграти на емоціях. Можливо, наступні 3—4 дні покажуть, в якому він стані тепер.
Оборонець Самбрано нині за медичними тестами та функціональною готовністю ще далекий від оптимальної форми. І кілька днів перед матчем — мало для виходу на той рівень кондицій, які б дозволили зіграти в стартовому складі.
Півоборонець Вербич у своїх попередніх клубах не мав дворазових тренувань. Але у нас йому вдалося доволі швидко набрати хорошу форму. Він із тих гравців, кому не потрібно багато часу для адаптації.
Ротань вражає працездатністю і професіоналізмом. У нього серйозне ставлення до здоров’я, харчування. Тому й не дивно, що він у поважному віці має дуже добрий вигляд.

***

Зрозуміло, що перед Олександром Миколайовичем стоїть завдання не з легких: визначитися з гравцями, котрим довірить провести поєдинок з афінянами. Адже в контрольних матчах на іспанському зборі готовий варіант складу не простежувався. Були непогані відрізки в зустрічах, але зіграного ансамблю поки що не видно...

***

На сьогодні заплановано кілька заходів за участю обох команд. Першими свою прес-конференцію проведуть господарі. На запитання журналістів о 16:30 почне відповідати наставник греків Маноло Гіменес.
Олександр Хацкевич та один із його підопічних проведуть прес-конференцію на стадіоні АЕКа. На цій арені відбудеться тренування «Динамо» (розпочнеться о 19:00).

***

Стало відомо, що в господарів є кадрові проблеми. Йдеться про півоборонця Панайотіса Коне, який пошкодив підколінне сухожилля у матчі з «Астерасом». Минулої середи травму лівої ноги дістав оборонець Елдер Лопеш. Інший оборонець Огнєн Враньєш тренується за індивідуальною програмою, а от конкретна інформація про його ушкодження відсутня.
Натомість наш співвітчизник Дмитро Чигринський перебуває в доброму гуморі й у відмінній формі. До речі, грецькі ЗМІ визнали його найкращим гравцем АЕКа в домашньому матчі проти клубу «Астерас» (7-ма позиція в турнірній таблиці) в останньому турі. Афіняни мінімально виграли — 1:0.

***

Поєдинок АЕК — «Динамо» розпочнеться завтра на стадіоні «Спірос Луїс» о 22:05 (за київським часом). Трансляцію наживу вестимуть телеканали «Україна» та «Футбол-2».

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.