ПОЛТАВА: 

У Миргородському краєзнавчому музеї на Полтавщині урочисто відкрили персональну виставку робіт художника Андрія Ярошенка з нагоди його 70-річчя.

Експозиція стала своєрідним підсумком дуже непростого етапу не лише у творчості досвідченого майстра пензля, а й у його житті. Адже після початку бойових дій на Донбасі йому довелося переїхати на Полтавщину з окупованої Горлівки. Залишати свою домівку важко завжди, особливо у поважному віці...

Однак Миргород став для художника не лише справжнім містом миру, а й джерелом натхнення та нових суспільно корисних справ. Згуртувавши однодумців, Андрій Ярошенко очолив об’єднання «Творчий громадянський союз», став ініціатором створення Миргородського мистецького узвозу, який діє у теплу пору року на відомій багатьом гостям міста-курорту алеї гоголівських героїв.

Вітаючи митця з ювілеєм, керуюча справами виконкому міськради Антоніна Нікітченко, представники творчої інтелігенції та громадськості побажали йому натхнення та довголіття. Водночас ювіляр запевнив, що має ще багато творчих задумів і планів, які прагнутиме реалізувати.