Приємний сюрприз отримали депутати Закарпатської обласної ради. Їхня колега Ірина Мацепура (на знімку) подарувала кожному ексклюзивні вітчизняні видання.

 

Фото прес-служби обласної ради.

— З нагоди відзначення Міжнародного дня дарування книжок хочеться повернути людей до читання, оскільки твердо вірю, що освічена людина може більше зробити для суспільства і для себе також, ніж неначитана особа, — наголосила пані Ірина.
Затим депутати обговорили, зокрема, актуальні моменти порядку денного. Це — надання одноразової матеріальної допомоги пораненим та травмованим (або одному з членів сім’ї), а також особам, захворювання яких пов’язано із захистом Батьківщини. Щонайменше два поранені учасники АТО, які отримали інвалідність, справді потребують матеріальної помочі в розмірі по 10 тисяч гривень. Депутати одноголосно погодили це питання.
Члени комісій далі детально розглянули питання про надання одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від пожежі, стихійного лиха та підтоплень. Було заслухано також повідомлення про перебіг виконання Програми зайнятості населення та внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016—2018 роки, проекти рішень яких завчасно оприлюднено на офіційному сайті облради та висвітлено у пресі.
Не обійшли увагою і розгляд листів та матеріалів, які надійшли з місць, щодо ре-
алізації обласної комплексної програми соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих і рекомендації зі сприяння у визнанні та встановленні статусу учасника-добровольця АТО.
Усі розглянуті питання й окремі пропозиції буде внесено до порядку денного наступної сесії.

Василь НИТКА.

Ужгород.