14 лютого в урочищі поблизу села Осова, що у Дубровицькому районі на Рівненщині, між старателями та працівниками поліції сталася сутичка, внаслідок якої п’ятеро правоохоронців отримали тілесні ушкодження. На місці події вдалося затримати сімох активних учасників заворушень, троє із них перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Про це сьогодні повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк.
Близько 13 години працівники Дубровицького відділення поліції і роти поліції особливого призначення забезпечували охорону працівників лісових господарств, які за допомогою екскаватора закопували ями та рови, утворені внаслідок незаконного промислу. У цей час правоохоронців оточило близько двохсот осіб, які вимагали покинути територію, дозволити видобувати бурштин. Лунали й погрози.
Згодом між натовпом та поліцейськими виникла сутичка, під час якої копачі у грубій формі чинили опір правоохоронцям: завдавали ударів дерев’яними палицями поліцейським, пошкоджували автомобіль, зрізали дерева, чим заблокували вихід із лісового масиву.
Під час конфлікту п’ятеро працівників поліції отримали тілесні ушкодження.
Про це «Голосу України» повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.