Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 14 лютого.
«Порту» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія). 0:5. Порту. «Драган». 47 718 глядачів. Голи: Мане, 25, 53, 85, Салаг, 29, Фірміно, 70.
Англійські клуби немов затіяли суперечку: хто з них переконливіше виграє в першому гостьовому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. І «Ліверпуль» зумів перевершити результат «Манчестер Сіті» в Швейцарії («городяни» виграли у «Базеля» — 4:0), забивши в Португалії на один гол більше.
Команда Юргена Клоппа просто знищила «драконів». Коли «Ліверпуль» ловить свою гру, зупинити його, здається, неможливо. І хоча господарі активно провели дебют зустрічі, та потім віддали територію суперникові.
Після кількох прорахунків господарів ліверпульці відчули запах крові і почали створювати момент за моментом. А в середині першого тайму відзначилися двічі.
«Порту» після перерви перебудувався і заграв першим номером. Однак це було лише на руку гостям, які відмінно вибігали в контратаки. Вже на 53-й хвилині Мане зробив рахунок великим. Після цього сумнівів у результаті зустрічі вже не виникало, але «червоні» не зупинилися на досягнутому. Мане під завісу зустрічі оформив хет-трик.
Після такої великої перемоги «Ліверпуля» зустріч в Англії перетворюється на формальність.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.