Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав братній народ Литовської Республіки зі 100-річчям відновлення своєї державної незалежності.

Сьогодні важливий день в історії великого братнього народу, нашого союзника та друга, адже 100 років тому Литовський народ у Вільнюсі проголосив відновлення своєї державної незалежності.

Наші нації мають дуже глибокі історичні й культурні зв’язки, тому для нас, українців, Литва є особливо близькою. Разом із цим Литва є не лише нашим надійним другом, Литва має неоціненний для нас досвід і дає приклад успішних демократичних перетворень та ефективних реформ.

Щиро захоплююся силою, сміливістю та патріотизмом Литовського народу, який завжди, навіть під радянською окупацією, зберігав свої традиції та боровся за святе право бути вільним. Саме Литва першою вийшла з Радянського Союзу, ставши дороговказом для інших республік СРСР, зокрема й для України.

Дякуємо вам за постійну підтримку, за допомогу та натхнення. Процвітання, сили та величного майбутнього вам, наші литовські брати!

Зі святом!

Прес-служба апарату Верховної Ради України.