Полтава:

Понад тисяча лучан узяла участь у врочистій ході з Театрального майдану, де відбулися офіційні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, до меморіалу «Вічної слави». 

Тут до монумента воїнам-афганцям були покладені квіти (на знімку). Учасники мітингу-реквієму хвилиною мовчання і військовим салютом вшанували пам’ять загиблих на тій війні солдатів та офіцерів. Голова обласної спілки воїнів-афганців, депутат облради Григорій Павлович подякував усім, хто віддав данину пам’яті землякам, які загинули в далекій азійській країні.

Афганська війна, на жаль, не оминула й Волинь. Участь в її бойових діях узяли 2330 юнаків області, 70 із них загинули, 3 — пропали безвісти, 110 — повернулися інвалідами. Їх ратний подвиг увіковічений пам’ятниками воїнам-інтернаціоналістам у Луцьку, Ковелі, Лобачівці, Володимирі-Волинському, Маневичах, Рожищах, Олиці та інших населених пунктах. До всіх цих обелісків 15 лютого було покладено квіти.

Максим СОЛОНЕНКО.

Волинська область.

Фото інтернет-видання «ВолиньPost».

Тим часом

Вшанували воїнів-інтернаціоналістів і в інших областях. Так, в Ужгороді до пам’ятника «Скорботної матері», інформує наш власкор Василь НИТКА, прийшли керівники області, міста, учасники бойових дій та члени їх родин. А в Хмельницькому в Будинку культури відбулися урочистості та святковий концерт. Тут таки двоє ветеранів, які воювали на території інших держав, отримали довгоочікуваний подарунок — документи від міської влади на нові квартири. В обласному центрі, дізналася наш власкор Ірина КОЗАК, хочуть відновити забуту практику надання родинам афганців безплатного житла.