Фехтування. Ванкувер (Канада). Українець Богдан Нікішин (на знімку) став переможцем етапу Кубка світу. Наш шпажист вступив у боротьбу зі стадії 1/32 фіналу.

Спочатку спортсмен із Дніпра переміг іспанця Альваро Ібанеса (15:8), потім росіян Микиту Глазкова (7:3) і Георгія Бруєва (13:12). У чвертьфіналі Нікішин впорався з італійцем Габріеле Чіміно (15:12), а у півфіналі вперше в кар’єрі виграв у олімпійського чемпіона Ріо-2016 у командній шпазі та дворазового чемпіона Європи в індивідуальній шпазі француза Янніка Бореля 15:11.
У поєдинку за «золото» Богдан зустрівся зі ще одним французом Даніелем Жерентом, який також був у складі «золотої» четвірки на Олімпіаді. Українець переміг його з рахунком 15:13 і виграв етап Кубка світу!

Фото encing.ca

 

Кікбоксинг. Карловаць (Хорватія). Кубок Європи з кікбоксингу WАKО — «Karlovac Open 2018». Змагалися дві тисячі учасників із 28 країн.
Україну представляли 9 спортсменів. І всі вони здобули медалі — 7 золотих!
Отже, у захопливих протистояннях з представниками європейських шкіл українці показали себе з найкращого боку.
У фул-контакті у вазі до 75 кг чемпіоном став Артем Мельник із Житомира, а в категорії до 91 кг — Олександр Акімов з Харкова.
Кращими в лоу-кік стали житомирянин Андрій Меленівський (до 71 кг) та харків’янин Андрій Сиротенко (до 75 кг).
У К-1 наші кікбоксери тричі піднімалися на першу сходинку п’єдесталу пошани: Богдан Стенько з Кривого Рогу (63,5 кг), Богдан Базюк зі Стрия (67 кг) та ще один стриянин Святослав Гасюк — у 71 кг.
Срібні медалі вибороли Юлія Демченко з Харкова (лоу-кік, до 60 кг) та Андрій Сташків зі Стрия (К-1, 60 кг).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.