Український фристайліст 29-річний Олександр Абраменко (на знімку) з Миколаєва став чемпіоном Олімпійських ігор.

У суперфіналі з лижної акробатики українець показав найкращий результат, набравши 128.51 бала за елемент Back Full-Full-Double Full (потрійне сальто, подвійний пірует у третьому сальто, коефіцієнт складності — 4.525).
Новоспечений чемпіон зізнався, що він не встиг повністю вивчити стрибок, який виконав у суперфіналі:
«Перебуваю в такому стані, що поки що не розумію до кінця ситуацію. Сьогодні були важкі змагання, всі суперники стрибали дуже добре, але і я виклався на сто відсотків. Не можу повірити, що виборов перше місце, відчуття просто невимовні.
У нашому виді спорту дуже важлива вдача, щоб усе збіглося в потрібний момент. Однак і майстерності ніхто не скасовував. Коли йшов на фінальну спробу, думав: «Хоч би це був саме такий момент».
По секрету скажу, що після травми цей фінальний стрибок я не встиг вивчити. У мене не було достатньо часу для цього. Це був величезний ризик, і він виправдався. Без сумніву, цей стрибок був моїм найкращим за всю зиму.
Величезне спасибі всім за підтримку. Я і до кваліфікації стежив за коментарями, у Миколаєві мене підбадьорювали, після кваліфікації теж дуже багато людей бажали мені сил на цей день. Я виправдав ваші і свої надії і дуже радий. Тепер потрібно лягти спати, прокинутися і все зрозуміти. Зараз усе сприймається як казка, як сон».

Фото НОК України.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.