Програма «подвійних дипломів» відкриває для студентів унікальні можливості, вона є дуже потужним інструментом капіталізації молоді. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав народний депутат Олександр Співаковський (Блок Петра Порошенка).

«І я тішусь із того, що Херсонський державний університет (ХДУ) був одним із перших українських ВНЗ, які почали працювати за цією програмою. Минулого року ми мали вже перший результат — 11 студенток факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ стали першими в Україні студентами, які разом із дипломом вітчизняного вишу отримали бакалаврські дипломи європейського навчального закладу — Поморської академії (м. Слупськ, Польща). Багаторічна співпраця Херсонського держуніверситету з польським вишем триває, вона весь час поглиблюється і розвивається», — відзначив О. Співаковський.

Він також повідомив, що на навчання до Польщі поїхало п’ять майбутніх програмістів (студенти факультету фізики, математики та інформатики) та 12 філологів (студенти факультету іноземної філології), семеро з яких спеціалізуються на вивченні німецької мови і п’ятеро — польської.

«Проводжаючи наших студентів, я попросив їх лише про одну річ: повною мірою скористатися тією унікальної можливістю, яку надає їм участь у програмі «подвійних дипломів», набратися нових знань і компетентностей, щоб потім, повернувшись додому, скористатися набутим європейським досвідом на благо рідної Херсонщини. В добру путь!» — підкреслив Олександр Співаковський.

Вл. інф.