На прийняття законопроекту про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю український середній бізнес чекав 25 років. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук під час презентації ухваленого законопроекту, яку організував Комітет з корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України спільно з Офісом Національної інвестиційної ради, повідомляє прес-служба «Народного фронту». 
А. Іванчук наголосив на важливості закону для середнього бізнесу, який тепер зможе отримати якісне європейське законодавство. «В Україні ТОВ є найпоширенішою формою бізнесу. Таких товариств налічується понад півмільйона. Раніше вони регулювалися Законом «Про господарські товариства», ухваленим ще у далекому 1991 році. Тому прийняття нового законопроекту було вже давно на часі», — сказав парламентарій.
А. Іванчук також зазначив, що закон сприятиме і залученню інвестицій в Україну — іноземні інвестори тепер зможуть працювати за значно кращими правилами.
Серед новацій законопроекту — можливість для учасників товариств самостійно врегульовувати відносини всередині товариства, запровадження інституту корпоративних договорів та інституту наглядових рад, можливість застави корпоративних прав, запобігання виключенню міноритарних учасників товариства на підставі суб’єктивних чинників, гарантія спадкоємцю таких самих прав, які були у співзасновника товариства, виключення учасника лише в судовому порядку.
«Ми працювали над ним майже півтора року, намагаючись його якомога більше вдосконалити. Вдалося досягнути консенсусу з усіма політичними силами — законопроект підтримали всі фракції у парламенті», — підкреслив голова комітету.