Минулих вихідних поліція Хорватії зупинила на швидкісній магістралі кілька автомобілів, які, вочевидь, намагалися злетіти, настільки висока була швидкість. З’ясувалося, що це були автомобілі президента Республіки Сербської Мілорада Додіка і його охорони. Вони спробували «по-хорошому» залагодити конфлікт із дорожньою поліцією, але Додіку все-таки довелося заплатити астрономічний штраф. У Хорватії за перевищення швидкості передбачено виховну санкцію у розмірі від 400 до 950 євро.
Мілорад Додік сам зізнався журналістам, що їхав зі швидкістю 180 кілометрів на годину. «Поліція спочатку зупинила автомобіль моєї охорони, а потім і мій. Патрульні були дуже люб’язними, але сказали, що радар засік швидкість руху, і вони не можуть піти на компроміс. Не вимагали відкривати багажники й не оглядали салони автомобілів, але були непохитні. І замість того, щоб витрачати кілька годин на сперечання і прохання хоча б знизити штраф, ми заплатили його на місці й продовжили рух з такою самою швидкістю», — похвалився він.

Македонське державне агентство «Макфакс», яке розповіло про цей інцидент, зазначає, що президент Республіки Сербської повинен поважати закони чужої країни, а не ставити собі в заслугу зневажання ними, що виразилося… у повторному порушенні швидкісного режиму після сплати штрафу.