Днями у Рокитному на Рівненщині на повну силу запрацював новий терапевтичний корпус центральної районної лікарні (на знімку). Саму ЦРЛ створено 1940 року. А 2004-го розпочалося будівництво цього корпусу. У 2011 році здано першу чергу будівництва. І ось нарешті...

Кошти — а це 13 мільйонів гривень — на лікарню виділили з Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів.
На п’яти поверхах новобудови розмістили поліклінічне, неврологічне, терапевтичне та акушерсько-гінекологічне відділення, а також харчоблок. Загалом у лікарні працює вісім стаціонарних відділень, а також клініко-діагностична лабораторія, поліклініка, приймальне відділення, пункт переливання крові. Функціонує денний стаціонар. Лікарню укомплектовано сучасними апаратами ультразвукової діагностики, рентгенівським комплексом з цифровою обробкою зображення, лабораторним обладнанням, сучасним флюорографом та наркозно-дихальною апаратурою. Немає проблем і з кадрами середнього медперсоналу, оскільки у Рокитному їх готує місцеве медичне училище.
Нині послугами лікарні, яка претендує на те, щоб стати одним із найкращих медзакладів на Поліссі, користуються майже 58 тисяч жителів Рокитнівського району.

Олександра ЮРКОВА.
Фото надано Тетяною ПАНАСЮК.