Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин і посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер обговорили питання, що стосуються політичної ситуації в Україні, повідомили в прес-службі комітету.

Під час зустрічі В. Литвин висловив сподівання, що українські політики зможуть знайти компроміс і заспокоїти суспільство. Він повідомив, що члени Комітету з питань національної безпеки, з огляду на численні звернення громадян, обговорили політичну ситуацію й прийняли заяву, в якій закликали сторони конфлікту до діалогу й неухильного виконання законів, особливо сектор безпеки, а керівників усіх місцевих органів влади — до повернення їх діяльності в законне поле. «Сьогодні ключова відповідальність лежить на парламенті, він має відчувати народ», — сказав голова комітету.

В. Литвин підкреслив необхідність досягнення публічної угоди між опозицією і владою. «Мають бути досягнуті публічні політичні домовленості й під них підведено правову базу», — переконаний голова комітету.

Під час зустрічі обговорювали питання проведення конституційної реформи, а також призначення нового складу уряду в Україні. «Нам необхідно ввійти в правове поле», — підкреслив В. Литвин.

У свою чергу К. Кломпенхаувер наголосив на важливості стабільності та процвітання, а також дотримання правопорядку в Україні. Посол підкреслив, що українським політикам необхідно знайти політичне рішення виходу із ситуації й уникнути насильства. «Верховна Рада має відігравати вирішальну роль у цьому процесі», — підкреслив К. Кломпенхаувер.

Посол також підтвердив бажання Євросоюзу надати допомогу Україні у виході з політичної кризи. Обговорювалися також питання поліпшення інвестиційного клімату в Україні, розвитку двостороннього співробітництва.