Найвищу стелу Монумента Слави — пам’ятника часів Другої світової війни, розташованого у Львові поблизу парку культури імені Б. Хмельницького, — потрібно негайно демонтувати. Таке рішення ухвалили фахівці Національного університету «Львівська політехніка».
Монумент складається з кількох елементів. Частина пам’ятника нині перебуває в аварійному стані. Демонтаж стели запланували провести на цю п’ятницю. Замовником робіт виступає Галицька РДА Львівської міськради.
Якою буде подальша доля Монумента Слави, вирішить робоча група міськради, створена ще торік. Як розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, один з можливих варіантів — це музеєфікація елементів пам’ятника, ключові елементи якого можна встановити в музеї «Територія терору», створеному на місці колишньої катівні НКВС. Але це потребує залучення великогабаритної техніки і проведення складних технічних робіт.
Питання долі Монумента Слави постало після того, як до міського голови Львова звернувся колишній політв’язень радянських концтаборів, лауреат Шевченківської премії Ігор Калинець. Після цього у травні 2017 року було створено робочу групу з фахівців, яка надала свої рекомендації.

Львів.