Фахівці Кременчуцького автозаводу презентували новий самоскид-зерновоз КрАЗ-5401С2 з платформою власного виробництва (на знімку). Новинку створили на базі середньотоннажної вантажівки з колісною формулою 4х2, яку на підприємстві почали випускати з 2016-го.

Головною особливістю новачка стала підвищена маневреність із мінімальним радіусом повороту 7,5 метра, що досягається передовсім завдяки безкапотній кабіні та невеликим габаритам. Це дозволяє йому «вписуватися» не лише у магістралі та під’їзні шляхи до потужних елеваторів, а й у господарські двори фермерів, під’їзди до їхніх зерносховищ.
Важливо, що при вантажопідйомності 10 тонн такі автомобілі не перевантажуватимуть і, відповідно, не «добиватимуть» наші дороги. Водночас вони досить місткі: вантажівці наростили висоту бортів, є дуги для тенту, який убереже зерно від опадів. Сучасний підйомний механізм самоскида та додаткові запобіжники для блокування випадкового розкривання заднього борта забезпечуватимуть надійність і безпеку при експлуатації. Зрештою, екологічні стандарти новинки гарантує дизельний рядний двигун класу Євро-5.

Фото з сайту ПрАТ «АвтоКрАЗ».