Вища рада правосуддя прийняла рішення звільнити із обійманої посади суддю Сихівського районного суду Львова Еллі Радченко, яка свого часу заборонила зносити незаконно збудований ресторан.
На суддю поскаржилася Львівська міська рада. У 2016 році виконавча служба кілька разів намагалася виконати рішення суду про демонтаж ресторану на вулиці Боднарській у Львові. Власник цього приміщення намагався переконати суд, що це не ресторан, а житлове приміщення. Суддя прийняла ухвалу, якою зупинила виконання рішення суду, що набрало чинності.
Ця справа викликала великий резонанс в місті й негативно вплинула на довіру до правосуддя. Дисциплінарну справу щодо судді Еллі Радченко відкрили у травні 2017 року, а минулого вівторка Вища рада правосуддя винесла свій вердикт: «Звільнити Радченко Еллі Анатоліївну з посади судді Сихівського районного суду Львова на підставі п.3 ч.6 ст. 126 Конституції України».
Згідно з цією статтею, суддю можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності через вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.