У Бучацькій міськраді обговорюють намір перейменувати одну з центральних вулиць цього райцентру на честь родини Нестайків. Наприкінці минулого року на сайті міськради розмістили звернення письменників Дмитра Павличка та Івана Малковича з цією пропозицією. Адже коріння улюбленого багатьма дитячого письменника Всеволода Нестайка та його близьких тісно переплетене з Бучачем.

Зокрема, прадід письменника, священик УГКЦ о. Порфирій Нестайко, в 1856—1857 роках служив у місцевій деканальній церкві святого Миколая, а дід о. Денис Нестайко — багаторічний парох Бучача, бучацький декан УГКЦ, громадський діяч тодішнього повіту. 
Батько письменника, Зеновій Нестайко, закінчив Бучацьку гімназію, в роки Першої світової війни став січовим стрільцем. Воював у лавах Української Галицької армії, потрапив у полон до поляків. У 1933 році його заарештували чекісти — він загинув у концтаборі.
Неодноразово бував на Тернопільщині й автор відомих творів для дітей Всеволод Нестайко.
«Поки що вулиці імені родини Нестайків у нашому місті немає», — повідомив бучацький міський голова Йосиф Мосціпан. За його словами обговорення цієї пропозиції триває. Зокрема, на одному з сесійних засідань вирішили: окрім повідомлення на сайті, дати оголошення і в районну газету, щоб кожен охочий міг долучитися до обговорення. Ситуація непроста, бо родинний будинок Нестайків розташований на вулиці Василя Стуса. Та й ті вулиці, що неподалік, названі уже в часи незалежної України. «Переважно це назви, які склалися історично», — каже Йосиф Мосціпан.
Зрештою, зупинились на такому варіанті: якщо не буде ідей щодо перейменування нинішніх вулиць на честь родини Нестайків, то увічнять пам’ять знаних земляків на одній з нових. Можливо, що такою стане вулиця, де земельні наділи отримали учасники АТО.