Творчі колективи понад десяти національно-культурних товариств регіону долучилися до участі у святі з нагоди Міжнародного дня рідної мови, організованого обласною науковою бібліотекою імені Тімірязєва та Радою національних товариств краю.

Звучали поетичні рядки та пісні білоруською, грузинською, єврейською, кримськотатарською, молдавською, польською, чеською та іншими мовами. Атмосферу святковості створювало національне вбрання учасників дійства. Як пояснили організатори, захід давно став традиційним. Його проводять починаючи з 2000 року. Відтоді діє культурологічний проект «Мови різні — душа одна». До участі в ньому запрошують усіх представників 19 національностей, які проживають на теренах краю і об’єднані у 80 національно-культурних товариств.
Таким само традиційним є мистецький фестиваль «Всі ми діти твої, Україно». Започатковане ще в середині 90-х років, це свято не тільки дарує глядачам можливість насолодитися творчістю різних культур. Воно згуртовує, об’єднує представників усіх національностей. Крім того, представники окремих національностей проводять свої мистецькі заходи.
Торік в області створено Центр національних товариств, сформовано раду організації. Для роботи надано окреме приміщення, що утримується коштом обласної влади.