Припинення роботи сайту сепаратистів «Новоросія.нейм» добилися активісти Вінниці, які прийшли в офіс хостингової компанії, що його обслуговує.

Активісти, які назвали себе представниками «Національного корпусу» та «Національної дружини», стверджували, що саме на сервері цієї компанії «працює» названий вище сайт, йдеться в повідомленні Інтернет-ресурсу Вінниця.info. «Про це ми дізналися з відкритих джерел, — уточнив керівник організації «Національний корпус» Олександр Яремчук. — Вимагаємо припинити обслуговувати діяльність сепаратистського сайту».

— У нас немає підстав для відключення названого Інтернет-ресурсу, — пояснив представник хостингової компанії Дмитро Скаленко. — Для цього потрібна офіційна вимога уповноважених органів, поліції чи інших структур. Компанія співпрацює виключно з юридичними особами України, які ведуть легальний бізнес. Названий випадок стосується головного офісу, що в Естонії, саме там, на сервері, один з фізичних клієнтів створив сайт, закриття якого вимагають.

Незважаючи на відсутність офіційної вимоги, під тиском активістів хостингова компанія все-таки відключила сайт «Новоросія.нейм». Утім, її представник пояснив, що це не означає, що сайт перестав існувати. Адже ресурс може змінити хостингову компанію і продовжити роботу.

Вінницька область.