У санаторії «Квітка полонини» курортного Свалявського району Закарпаття у середу стартував другий міжнародний конкурс-фестиваль «Stankovych fest». Це мистецьке змагання покликане підтримати обдаровану молодь і відкрити нові зірки на музичному небосхилі України. Започаткували його торік з ініціативи і за спонсорської підтримки, зокрема, головлікаря «Квітки полонини» і керівника курортного комплексу «Сузір’я» Павла Ганинця.

Нині в конкурсі участь беруть понад три сотні юних талантів з України, а також зі Словаччини, Угорщини і Польщі. Протягом чотирьох днів вони демонструватимуть свій хист у номінаціях «Музичне та образотворче мистецтво» і «Юний композитор».
Привітав учасників голова журі, всесвітньо відомий композитор, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Євген Станкович, який народився і виріс тут, у Сваляві. З напутніми словами до конкурсантів звернулися й члени журі — відомі митці Володимир Микита, Андрій Чебикін, Михайло Чембержі, Олександр Олійник, Наталія Петій-Потапчук...
Урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбудуться 25 лютого у Свалявському районному будинку культури.

Фото надано прес-службою ОДА.