Виконком Миколаївської міськради на позачерговому засіданні виділив гроші на придбання квартири для олімпійського чемпіона Олександра Абраменка (на знімку). Йому нададуть «одноразову цільову винагороду для вирішення житлових та побутових питань». З міського бюджету він отримає 855,4 тисячі гривень.

Перший заступник очільника міста Володимир Криленко зазначив, що на ім’я в. о. міського голови Тетяни Казакової надійшло звернення від відділення Національного олімпійського комітету України в Миколаївській області з проханням надати О. Абраменку грошову винагороду. Олімпійський чемпіон просив у міської та обласної влади допомогти у розв’язанні своєї проблеми ще з 2010 року. За півтора року до Олімпіади він мав намір переїхати на Закарпаття, де йому пропонували кращі умови.
Місцева влада тільки тепер взялася за вирішення питання спортсмена. Але робить це олімпійськими темпами: для нього вже зарезервовано однокімнатну квартиру загальною площею 48 квадратних метрів. Питання ж про виділення коштів за два дні пройшло погодження і на «спортивній» комісії, і на засіданні виконкому.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото надано автором.

Миколаївська область.