«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Рома» (Італія). 2:1. Голи: Юндер, 41, Феррейра, 52, Фред, 71.
«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Кривцов (Ордець, 45), Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Тайсон, Бернард (Коваленко, 90+2), Феррейра. Тренер — Паулу Фонсека.
«Рома»: Аліссон, Флоренці (Перес, 71), Манолас, Фасіо, Коларов, Де Россі, Строотман, Юндер (Жерсон, 72), Наігголан (Дефрель, 83), Перотті, Джеко. Тренер — Еусебіо Ді Франческо.
Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).
Харків. ОСК «Металіст». 35 124 глядачі. 7 градусів морозу.

— Ми почали досить добре, створили гольовий момент, але не змогли його вдало завершити, — прокоментував Паулу Фонсека. — Потім «Рома» високо пресингувала, у нас виникли проблеми з нашим розташуванням на полі. У перерві всі проблеми вдалося обговорити, і все стало на свої місця. Команда здорово себе показала у другому таймі. Повірте, важко після зимової паузи залишатися в гарній фізичній формі. Ми сьогодні не закінчили матч з іншим результатом тільки тому, що воротар «Роми» видав відмінний матч і неодноразово рятував свою команду. Я поспілкувався після поєдинку з начальником медичного штабу, і поки що очікується, що Кривцов попередньо випадає на кілька тижнів. Грати проти італійських команд дуже складно. Особливо, якщо вони забивають першими. Вони організовано діють в обороні, і тоді їм важко протистояти.

***

Справді, «Шахтар» провів фантастичний другий тайм. Либонь, пропущений перед перервою гол неабияк розізлив господарів. І вони одразу після відпочинку потужно і великими силами пішли вперед. «Гірники», демонструючи комбінаційні дії і високу індивідуальну майстерність, притисли суперника до його воріт і почали масовану облогу.
Як наслідок, донеччани зрівняли рахунок після гострого сольного проходу Феррейри. Бомбардир команди на швидкості обіграв оборонця й воротаря римлян і влучно пробив низом.
Потім у всій красі постав Фред. Він забив шикарний гол, блискуче виконавши штрафний. Рахунок міг бути більшим. Та Аліссон двічі створив диво, відбивши удари Марлоса і Тайсона. А вже на доданій третій хвилині парирував сильний удар Феррейри зблизька. Шкода. Адже 3:1 краще, ніж 2:1. Утім, першу частину протистояння «Шахтар» виграв.

Фото uefa.com